Reclame maken op internet is ook voor jouw onderneming mogelijk.

Net als veel andere mensen zit ook jij regelmatig op het internet. Op zoek naar producten of een antwoord op een vraag. Je surft er op los en op bijna elke pagina kom je ze wel tegen. Banners!
Advertenties van bedrijven die om jouw aandacht vragen.
Reclame maken op internet is ook voor jouw onderneming.

Je komt ze in alle soorten en maten tegen. Homepage take-overs, wallpapers, floor ads enzovoorts. Deze online advertenties komen veelal van grote- en bekende bedrijven. Soms vallen deze advertenties niet eens op. Daarentegen vinden veel mensen ze irritant.

Welk gevoel die online advertenties ook teweeg brengen, die grote partijen doen het niet voor niets!

Online advertenties kosten geld maar ze werken wel.

De online advertenties die door de grote bedrijven worden geplaatst zorgen er wel voor dat er branding wordt gecreëerd. Ondanks dat we het met z’n allen het irritant vinden om bestookt te worden met online advertenties, kopen we er niet minder om. De grotere bedrijven blijven groeien.

Online adverteren reclame maken op internet
Adverteren op de drukbezochte groen gearceerde websites is ook voor jouw onderneming mogelijk!

Waarom online advertenties werken:

  • Je doelgroep is gemakkelijk te bereiken
  • En je budget kan je zelf bepalen
  • Zelf bepalen wanneer je advertentie vertoond wordt
  • Het is heel gemakkelijk te meten wat werkt en wat niet
  • Advertenties kan je gemakkelijk aanpassen en optimaliseren
  • Je kunt zelf reclameruimte inkopen
  • Je kunt advertenties eenvoudig aan- en uitzetten

Hoe werkt reclame maken op internet?

reclame maken op het internet

De manier om reclame maken op internet te maken is volop in beweging. Vroeger ging je naar de lokale krant. Zij plaatsten dan jouw advertentie in het huis aan huis blad. Nu hoef je je kantoor niet meer uit. Jouw advertentie kan zeer eenvoudige geplaatst worden. Binnen enkele uren. Op websites zoals nu.nl of ad.nl. Er zijn honderdduizenden websites die onverkochte reclameruimte verkopen.

Sinds een paar jaar kan je zelf eenvoudig reclame maken op het internet. Eenvoudig en automatisch. Je eigen advertentieruimten inkopen. Je hebt alles zelf in de hand en kan bijsturen waar jij wil.

Online adverteren waar jij wil!

Er zijn ontiegelijk veel websites die advertentieruimte aanbieden. Veelal zijn dit websites in bezit van uitgeverijen. Er zijn natuurlijk ook blogs en forums waarop geadverteerd kan worden. Je kan ook op de sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en Instagram adverteren.

Er zijn gigantisch veel mogelijkheden binnen online advertising. De techniek wordt ook steeds beter en er komt steeds meer data beschikbaar. Online adverteren kan daardoor zeer gericht.

Reclame op internet is ook voor jouw onderneming mogelijk.  Retargeting of tareting op domein of demografische gegevens
Zomaar wat websites waar reclame maken op internet voor jou mogelijk is.

Reclame maken op internet kan zeer doelgericht.

Hierboven staan een aantal website URLs. Op deze websites kan geadverteerd worden. Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden. In principe kan je het gehele internet platbombarderen. Jouw banner advertentie kan je overal getoond worden als je dat zou willen.
Zoals je mogelijk kan afleiden van de afbeelding, kan je zeer gericht adverteren. Je kan op demografische gegevens adverteren. Op plaatsnaam maar bijvoorbeeld ook op hobby of sport. Wil je advocaten bereiken? Slagers? Boeren? Basketbalclubs? Voetbalclubs? Het kan allemaal!

Belangrijk is dat je niet te veel mogelijkheden tegelijk benut.

Conclusie: Start simpel. Start met retargeting!

Online is er zeer veel mogelijk. Alle activiteiten zijn afhankelijk van elkaar. Het is dan ook verstandig eerst eenvoudig te beginnen met retargeting.

Retargeting is het terughalen van vertrokken website bezoekers. Websitebezoekers die geen actie hebben ondernomen kan je met retargeting terughalen.