Zevenennegentig procent (97%) van alle websitebezoekers verlaat een website zonder enige actie te ondernemen. Ze zijn prijzen aan het vergelijken. Natuurlijk worden ook de aanbieders (bedrijven) met elkaar vergeleken. Datzelfde geldt ook voor diensten die worden aangeboden.

Er is op het internet zoveel informatie terug te vinden. En alle informatie is binnen enkele seconden beschikbaar. We hoeven de deur niet meer uit om een antwoord te krijgen op onze vragen.

Internet heeft ons koopgedrag veranderd.

Ondanks dat we snel een antwoord op onze vragen hebben is het voor ondernemers een stuk lastiger geworden. Als je vroeger de winkel in liep dan bestond er een grote kans dat je met een gekocht product weer de deur uit liep.

Ons koopgedrag veranderd. We bepalen zelf wel wat we kopen en wanneer we iets kopen.
Gemiddeld zijn er 8 contactmomenten nodig voordat iemand tot koop over gaat. Mensen kopen niet direct meer. Ze kennen je niet dus waarom zouden ze dan voor jou kiezen in plaats van je concurrent die hetzelfde aanbiedt?

U kunt het vergelijken met trouwen. U trouwt ook niet binnen één dag met iemand die u net hebt ontmoet.

Uw vertrekkende websitebezoeker is wel een potentiële klant.

Ondanks dat het grootste gedeelte van uw websitebezoekers weer vertrekt zonder actie te ondernemen, is het nog steeds mogelijk dat ze bij u gaan kopen.
Die vertrekkende websitebezoeker kunt u beschouwen als een potentiële klant. De website is niet voor niets bezocht. Er is interesse in uw product/ dienst of uw onderneming.

U kunt deze vertrekkende websitebezoeker terug laten keren door retargeting in te zetten. Uw beeldadvertenties op websites die uw vertrekkende websitebezoeker bezoekt. Stelt u zich eens voor…uw logo en bedrijfsnaam in beeldadvertenties die getoond worden op websites als bijvoorbeeld Ad.nl, Nu.nl of Telegraaf.nl
U zult verstelt staan over het aantal websites dat onverkochte advertentieruimte beschikbaar stelt.

Klaar om vertrekkende websitebezoekers terug te laten keren? Start dan met een gratis consult. Voor onze retargeting services rekenen wij 20% van het advertentie budget (startbudget €250,-). Neem vandaag nog contact met ons op voor prijzen over uw project.

organische seo door seo specialist MKB